SVT ger Reepalu draghjälp … och det kan han ju behöva

– Vi kommer att kunna erbjuda en familjefest, säger SVT:s vd Eva Hamilton.

Hm, har funderat på saken ända sedan nyheten slog ner i hörlurarna på bussen från Gotlandsterminalen mot Stockholm. Det är framför allt motiveringen som gör mig förbryllad. SVT menar att Malmö tack vare sin mångkulturalism och litenhet (Malmös arena rymmer bara 15 000 personer) besitter bäst kvalifikationer för att härbärgera 2013 års Eurovision Song Contest.

Jag är den första att instämma i att Malmös rykte inte är det bästa.

Rättegången mot stadens misstänkte seriemördare har skakat om inte bara Malmö utan hela det mångkulturella Sverige. Det finns områden i stan där laglösheten bland invandrargäng är så utbredd att brandkår och brevbärare knappt vågar sig dit. Och Malmös starke man, socialdemokraten Ilmar Reepalu, har en märklig förmåga att trassla in sig i obehagliga resonemang om judar och muslimer. Inget av detta väcker särskilt positiva mångkulturella vibbar.

Men Sveriges Television har alltså bestämt att nästa års Eurovision Song Contest i Malmö blir en mångkulturell folkfest.

Tjoho och grattis Reepalu!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.