SCB var väl ingen tröjvärmare direkt

Dagens opinionsmätning från SCB var ingen tröjvärmare för oss i regeringsställning. M, FP, C och KD får 42,5 procent av rösterna medan ”de rödgröna” skulle få 51,2. SD 5,4 procent och ”övriga” 0,8. Men som Aktuellts Margit Silberstein välgörande sakligt påpekade i kväll: S, V och MP är ingen gemensam allians.

Annars inleddes min måndag med frukostdebatt hos akademikerförbundet Jusek på Nybrogatan, Östermalm. Ylva Johansson och jag var inbjudna att diskutera löneskillnaderna mellan förbundets manliga och kvinnliga medlemmar. Jag har i dag skrivit en krönika till Sundsvalls Tidning i ämnet men begriper att jag inte bör läcka innehållet före publiceringen, varför jag ber att få återkomma till den!

Men självklart kan ingen vara stolt över att svenska myndigheter tar så lätt på vikten av jämställda löner mellan kvinnor män som avslöjas i fackförbundets ST:s medlemstidning Publikt. Observera då att jämställda löner inte är detsamma som kommunismens dröm om samma lön åt alla, utan bara att lika arbetsinsats ska ge lika lön, oberoende av om arbetaren är en man eller kvinna. Jag återkommer som sagt i ämnet.

För övrigt har jag denna afton tillbringat tre givande timmar på Libanesen med en ovanligt klok miljöpartist. Vi har avhandlat allt från solenergins överlägsenhet över vattenkraften till tjusningen med att löpa tiomilalopp i Nordsverige och Vattenfalls exploatering av älvarna i Sápmi/Sameland. Nej, jag nickade inte instämmande till allt hon sa, men lyssnade …

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.