Missa inte Skärgårdsmässans debatt om idiotiska 0,2-promillegränsen

När jag vid 16-tiden, drygt fyra ihälligt regnande timmar efter startskottet, blickade ut över Riddarfjärden sprang flera tusen löpare fortfarande längs med Norr Mälarstrand.  Men 5 000 anmälda löpare infann sig alltså aldrig till Stockholms 34:e Marathon. Imponerande att 16 000 trotsade vädrets makter och startade! Stort grattis till Methkal Abu Drais som vann!

Dagens oväder fick mig att osentimentalt skippa Stockholm Marathon. En betydligt större tragik är att skitvädret också fick mig att ställa in eftermiddagens (trädgårds)fest hos vännen Johan. Men tusen tack Johan, vi ses i Almedalen! Jag svek också moderatkompisarnas världsomspännande kampanj vid Slussen om behovet av fler jobb. Den skadan lovar jag dock att reparera nästa kampanjlördag!

I stället har jag iförd gummistövlar hårdpluggat inför morgondagen. Ja, ni tar förstås behövlig ledighet på söndag, men dylikt gäller inte för oss folkvalda. Själv ska jag i morgon infinna mig hos Skärgårdsmässan vid Wasavarvet klockan 13.00 för att debattera 0,2-promillegränsen till sjöss med allianskompisen Johan Linander (C), som var med och röstade igenom lagen.

Nej, kravet på 0,2 promille på sjön är inte min favoritlagstiftning, så debatten i morgon blir i bästa fall hur jobbig som helst!

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.