Så är veckan slut, men hur började den, och nästa?

Hmmm. Just det, i måndags gjorde jag verksamhetsbesök (enligt den moderata riksorganisationen heter det så) hos förskolan Pärlan här på Södermalm.

Det var plågsamt. Jag säger det inte för att låta inställsam utan därför att förskolelärarinnan som tog emot var imponerande tydlig om vad som har gått sjukt fel i kommunens barnomsorg (ja, det vill säga i staden som leds av bland annat mina partikompisar). Jag däckades av ”problematiken” som innebär att förskolans pedagoger som – givetvis – har barnens utveckling i fokus måste lägga så löjligt mycket tid på att beställa glödlampor, ringa in vikarier och gud vet allt. Som förskolläraren frustrerat frågade mig: Ska vi genomföra pedagogiska övningar med barnen eller ska vi i mejl till chefen (läs staden) analysera hur vi ska genomföra dem om vi fick chansen? Att topplönen efter ett maxat antal år i barnomsorgen stannar vid 28 000 kronor gör inte heller att rekryteringsbasen är den bästa om man vill ha dagis/nattispersonal med pedagogisk utbildning och dito höga studielån.

Jag förstår. Eller som jag har lärt mig att politiker säger när någonting är helt åt helvete, ”jag tar med mig budskapet”.

Glömde säga, men måndagen inleddes med intervju i riksdagens café med statsvetaren Katarina Barrling Hermansson. Jo, vi samtalade om partidisciplinen kontra den enskilda riksdagsledamotens vilja, det vill säga min. Jag hade förberett mig väl och svarade klokt, och tids nog får ni läsa Barrling Hermanssons slutsatser. Kan tänkas att jag gör någon glad.

Tisdagen inleddes med studiebesök hos Tullverket, som ligger på Kungsholmen ifall någon undrar. Det är alltid om inte kul så nyttigt med studiebesök. Låt vara att anledningen denna gång mer hänger ihop med att Skatteutskottet har ont om lagstiftningsärenden att bereda. Och då har jag förmodligen sagt för mycket …

Onsdagens höjdpunkt har jag redan berättat om här. Det blev precis så bra som det kan bli när man som juristnörd får tillfälle att träffa unga advokater, domare, tingsnotarier. In alles slöt 60-talet entusiastiska jurister upp. Fantastiskt! Ja, det tycker i alla fall jag som börjar vänja mig vid att man som hyfsat känd moderatföreträdare ändå får vara glad om man lyckas locka en handfull moderatkompisar att komma till partimötena.

På tal om det. I onsdags ordnade moderatkompisarna i Enskede traditionsenlig grillkväll. I fjol var jag med och det var hur bra som helst, men efter mycket om och men valde vi moderater i Högalidsföreningen att testa en egen grej.

Så i torsdags kväll bjöd vi in moderatföreningarna på Södermalm till en hejdundrande grillfest med Demoskops Per Nilsson som andlig spis. Per gjorde tydligt att vårt partis största hot i valet 2014 kanske ändå inte är Miljöpartiet utan –  Socialdemokraterna. Fler än jag som hade det på känn?

Nej, Per Nilsson är inte med på bilden till höger och han glömde dessutom talarpresenten! Men kolla in gänget som jobbade i serveringen, grillen, kallskänken, disken, baren och köket!

Från vänster Håkan (som ser gråtfärdig ut, ingen vet varför) därefter Sonja, Markus, undertecknad och Inger. Missa inte Rosita som retas med sitt välsvarvade ben mellan Markus påkar. Sedan var det förstås många andra som hjälpte till men som vek hem innan fototillfället!

Och än så länge är det fredag. Jag vaknade i morse till Ekot som rapporterade att Nämndemannasystemet ska utredas. Äntligen, tjohoade jag i kudden! Men insåg snart att systemet med politiskt tillsatta lekmannadomare inte ska avskaffas, utan reduceras. Nej, jag hoppar inte högt av glädje och återkommer om den saken.

Men glad, rent av väldigt lycklig, blir jag av tanken att jag på lördag om en vecka ska viga min kära systerdotter Sara och hennes kärlek Hans.

I kväll botaniserar jag i litteraturskatterna om vackra och tankeväckande ord att skicka med brudparet, tidigare i dag slingade jag håret för vilken gång i ordningen och inhandlade vigselförrättarklänningen.

Om jag kommer att vara snygg???!!!

 

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.