Jag är också nyfiken på nästa steg i familjepolitiken

Panelsamtal om den organiserade brottsligheten i eftermiddags. Som ensam kvinna blir man rätt matt bland 5 snubbar. Den i panelsammanhanget som kan göra något åt saken är moderatorn, om han nu inte väldigt mycket gillar att höra sin egen röst …

Men jag fick nog ändå fram min poäng. Nämligen att jobb åt dom stora och bra skola åt dom små är absolut bästa garantin mot arbetslöshet, utanförskap, missbruk, psykisk ohälsa och i förlängningen kriminalitet och organiserad brottslighet. Om det sambandet har partikompisarna Ulf Kristersson, socialförsäkringsminister, och partisekreterare Kent Persson skrivit klokt här. Jag blev verkligen löjligt glad över partisekreterarens tummen upp på FB i förmiddags men i kväll när jag kollade var tummen borta, varför? Är det obekvämt att bli gillad av mig?

I morgon lördag väntar Feministiskt forum. Klockan 10:00-11:00, i Sandler, våning 1 (ABF-Huset, Sveavägen).

Där ska vi diskutera: Vad blir nästa steg för familjepolitiken?  Under våren har riksdagen röstat igenom att ensamstående ska ges rätt till assisterad befruktning samt att surrogatmödraskap ska utredas. Vad blir nästa familjepolitiska fråga? Vad bör göras för att fler ska få möjlighet att få bilda en efterlängtad familj? Eller har vi för mycket fokus på ofrivillig barnlöshet, är problemet snarare att samhället idag är för barnfokuserat, är det tillåtet att frivilligt avstå föräldraskap?                  

Medverkande: Maria Abrahamsson, riksdagsledamot (m), Emma Henriksson, riksdagsledamot och familjepolitisk talesperson (kd), Helena Hellström Gefwert, sammankallande jämställdhetskommittén (mp), Ulrika Westerlund, förbundsordförande RFSL, Tomas Agnemo, chef Män för jämställdhet. Moderator: Kristina Ljungros, förbundsordförande RFSU. 

Sedan tar jag nog helg, tror jag.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.