Fin draghjälp av Ekot inför partiernas kraftmätning

Denna söndag har Sveriges Radios Ekoredaktion gjort vad man kan för att piska upp indignationsvågorna mot alliansregeringens satsning på nystartsjobb. Reformen sjösattes för att stimulera arbetsgivare att mot halverad arbetsgivareavgift anställa långtidsarbetslösa, personer som har stått utanför arbetsmarknaden under lång tid, läs 12 månader.

Ekots vinkel är nu inte att personer som har varit långtidsarbetslösa i 12 månader tack vare den halverade arbetsgivareavgiften har fått jobb, utan att personer som har varit arbetslösa mindre än 12 månader inte har fått jobb!

Väntar på Ekoinslagen om 17-åringar som diskrimineras av alliansregeringen för att de inte får ta körkort. Eller 64-åringar som kränks därför att de inte har rätt till ålderspension. Eller en litania om att den som har en månadslön på 35 000 kronor måste betala statlig skatt – vilket är orättvist eftersom den som tjänar 34 000 kronor slipper!

På tal om det, ingen kan ha missat att i afton möts partiledarna i SVT Agenda. Gissa om Ekots skruvade rapportering om nackdelen med att arbetsgivare anställer långtidsarbetslösa kom som på beställning – för oppositionslägret!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.