Härligt att fira särintressenas triumfer

Så går onsdagen mot sitt slut. Själv är jag just hemkommen från Kungliga Patriotiska Sällskapets medaljutdelning i Riddarhuset. Detta är en märkvärdig tillställning i ett sällskap jag är stolt över att vara invald i sedan 2008.

Sällskapet har anor från 1776  och dess syfte har hela tiden varit att främja Sveriges utveckling. Eller för att citera KPS:s – för vilken gång i ordningen – omvalde ordförande Johan Nordenfalk: I afton firar vi särintressenas triumfer!

Och sedan urminnes tider har Sällskapet prisat särintressen genom att dela ut guldmedaljer till framstående patrioter (läs företagare). Så också i kväll.

Två av kvällens glada medaljörer fångade jag i kapprummet på vägen hem: Till vänster Maria Erixon Levin, Nudie Jeans AB, (det är första gången en pristagare kommer i jeans kommenterade Nordenfalk). Bredvid Cristina Stenbeck, närmare presentation överflödig.

För att bli en framgångsrik entreprenör krävs det ett normbrytande beteende, menade kvällens talare professor Martin Ingvar, som beklagade att i den svenska skolan är normefterlevnad dygd.

Det kan vara något att besinna för den som tror att ordning i klassen är formeln som bäst fostrar framtidens företagare!

 

 

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.