Nu har jag ”tyckt till” om DN, gör det du också!

Var med och tyck till i vår panal, uppmanar DN i ett mail som just plingade till i datorn. Som prenumerant ombeds jag att ”uttrycka åsikter” om allt från samhälle, reklam och media till produkter. Men inte bara det, åsikterna kan komma att användas som underlag i Dagens Nyheters artiklar, skriver man.

Gärna det, tänker jag och börjar speka i papperskorgen efter gårdagens DN. Närmare bestämt efter Mattias Carlssons nyhetsartikel om Socialdemokraternas nystart söndag-måndag ombord på Cinderella (läs nedan).

Alltså samma farkost där drygt 400 Stockholmsmoderater, däribland jag, nystartade oss fredag- lördag med landets statsminister som dragplåster. Nej, jag surar inte över att DN avstod från att skicka ut tidningens Mattias Carlsson för att bevaka det stora regeringspartiets arrangemang bara timmarna efter att partiet hade bytt partisekreterare samtidigt som det i färjeterminalen vimlade av moderater som – vem vet – kanske kunde tänka sig att fungera som … ”anonyma källor”?

Mer irriterad blir jag som DN-prenumerant – lyssna nu panelen! – på hur landets största tidning kan publicera något så löjeväckande okritiskt som Carlssons artikel??!!

Socialdemokraterna. Laddade med peppingresa på Finlandsfärja. Upp till kamp på Ålands hav
2012-04-24 06:42:00 – Dagens Nyheter

Efter ett år av tunga motgångar vågar nu Socialdemokraterna tro på en vändning. De fick sin nystart i dansrestaurangen på Finlandsfärjan.

– Vi är taggade och börjar få fast mark under fötterna, säger Carin Jämtin.

Med en vecka kvar till första maj laddar Socialdemokraterna upp till kamp mot alliansen med en kryssning till Finland.

Ordföranden Stefan Löfven höll tal från scenen i dansrestaurangen Funclub på Viking ”Cinderella”. Ombord på båten fanns mer 850 socialdemokrater från hela Mellansverige. Hans tal gav dem hopp att kämpa.

– Det var en euforisk stämning, folk var som i extas, säger en källa som var med.

I 30 minuter talade Löfven om jobben och arbetslösheten och hur Socialdemokraterna ska ta initiativet från alliansen. Och när han var klar jublade publiken.

– Folk stod upp och applåderade, säger partisekreteraren Carin Jämtin.

När Stefan Löfven hållit sitt tal lämnade han färjan som fortsatte mot Åbo.

– Han var ärlig och jordnära. Han kan tala till folket, jag vet inte om vi kan vinna valet, men med honom har vi en större chans, säger Annika Rundqvist från Lidingö.

När ”Arbetarrörelsens båt” kom tillbaka till Stockholm i går eftermiddag lyste vårsolen mot de leende socialdemokraterna.

– Det känns fantastiskt. Vi är taggade och jag hoppas att det blir en ökad politisk temperatur nu, säger Carin Jämtin.

Samtidigt kunde de glädjas åt nya toppsiffror i Skops väljarbarometer. Socialdemokraterna har ökat i tre mätningar i rad och får nu 34,9 procent av rösterna. Den rödgröna oppositionen leder klart över alliansen med 49,1 procent mot 43,9 procent. Men Carin Jämtin är noga med att inte ta ut segern i förskott.

– Det är mycket god stämning i partiet, men folk är medvetna om att det är 2,5 år kvar till nästa val och det är massor med jobb som krävs.

– Opinionsmätningarna kommer att gå upp och ner flera gånger, vi måste jobba på, säger hon.

Socialdemokraterna har gått igenom flera år av tunga motgångar, men nu vågar många inom partiet tro på en vändning.

– Det börjar ljusna, vi påminns om vad fort det går i politiken, säger Carin Jämtin.

Mattias Carlsson
Mattias.Carlsson@dn.se

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.