Påskhelg i viltlivets tecken

Oavsett årstid springer Gråben omkring här i skogen. Nej, vi är till skillnad från rätt många ortsbor inte rädda för egen del. Däremot är det lätt att föreställa sig dödsångesten och dramatiken som utspelades när vargen i vintras tuggade i sig älgen vars raggiga rester syns i spillningen på snödrivan, alltsammans fotodokumenterat av mig i förmiddags.

Om vädret (som i dag) är tillräckligt vackert brukar vi någon gång varje påsk surra på oss vandringskängorna (nåja, jag kör gummistövlar alltjämt) och bege oss till det vackert belägna stället Åsen. Där dukas påsklunchen upp och intas i tillbakalutat läge på de frånvarande torpägarnas veranda i ljuvligt värmande aprilsol.

Så också denna påskafton, i år ackompanjerad av Tomas Rambergs grälsjuka lördagsintervju med finansminister Anders Borg. Missade ni den? Åt ni ägg då? Det gör inget, tuppfäktningen går i repris här.

Så var det bävrarna. Nej, vargarna verkar ännu inte ha fått smak på bäverkött … men det är kanske hög tid att dom får det?

För det var ingen vacker syn som mötte vid spången över Svartbäcken när mindre än en halvmil återstod innan vilan väntade i stugan. Den lilla men för den uttröttade vandraren ack så viktiga träbron var som synes på vippen att knäckas av en av de gnagfällda björkarna.

Hur ivriga vill vi egentligen att bävrarna ska bli?

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.