Men i Ekots värld är S, MP och V i alla fall ett regeringsalternativ

PJ Anders Linders söndagskrönika i SvD väcker min nyfikenhet. Linder hänvisar till min riksdagskollega Göran Pettersson som menar att landets försvarspolitik inom ett par år står inför större utmaningar än byte av försvarsminister.

På tal om problem som i närtid väntar på en lösning: Med vem tänker Socialdemokraternas Stefan Löfven bilda regering om olyckan är framme och han får chansen efter nästa val?

Gårdagens besked från Löfvens partibroder Urban Ahlin om att en S-regering vid ett maktskifte vill behålla Sveriges militära samarbetsavtal med Saudiarabien, är ännu en krigsförklaringar mot Miljöpartiet. Den första var kärnkraften, som Löfven inte tänker avveckla till priset av jobben. Nu Saudiavtalet. Miljöpartiets Gustav Fridolin gormade visserligen som sjutton på statsministern i veckans frågestund men … tja, kolla själva här (ca 10.16 in i replikskiftet).

Ansvarstagande är inte den nya språkrörsduons bästa gren. Löfven är en klok karl och har förstått det. Frågan som därför bör ställas särskilt mot bakgrund av nyheten som hittills har toppat söndagens Ekosändningar, dvs redaktionens sammanvägning av den senaste månadens opinionsmätningar, är förstås hur Socialdemokraternas regeringsalternativ ser ut? Okej, Eko-redaktionen kanske inte är nyfiken på svaret, men väljarna då?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.