Sluta tjata om mammas gardinstång!

Båten är färdig. Har du tid i morgon vid 9-tiden? Mamma, jag kommer förbi och hjälper dig med gardinstången! Min chef verkar ha försovit sig i dag. Hej Lotta, ska du hänga med till Britta i kväll?

Tramsfrågor och nonsensupplysningar av det här slaget håller riksdagsmejlboxen kokande efter onsdagens omröstning om datalagringsdirektivet. Nog för att man kan vara hur förgrymmad som helst på att direktivet, även kallat Bodströms Baby, tvingar teleoperatörer att lagra uppgifter om medborgarnas datakommunikation. Jag har själv hört till direktivet motståndare och har inte backat en tum i sakfrågan.

Ändå är de arga mejlskrivarna ute i ogjort väder. Innehållet i mejl och telefonsamtal ska inte lagras, däremot mellan vilka klockslag kommunikationen har ägt rum, och mellan vilka. Detta är integritetskränkande nog kan jag också tycka, så sluta tjata om att mamma har problem med sin gardinstång!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.