Begriper Löfven att han skjuter riksdagen i sank?

Stefan Löfven är Socialdemokraternas partiledare och Fredrik Reinfeldts utmanare om statsministerposten 2014, men Löfven sitter inte i riksdagen.

Socialdemokraternas nyutnämnda ekonomisk-politiska talesperson Magdalena Andersson är finansministerkandidat i Löfvens skuggregering och därmed finansminister Anders Borgs främsta utmanare. Men inte heller Andersson sitter i riksdagen.

Statsminister Fredrik Reinfeldt kommer att fram till valet 2014 få nöja sig med att partiledardebattera i riksdagen med Socialdemokraternas nye gruppledare Mikael Damberg.

Finansminister Anders Borg får i sin tur nöja sig med att fram till valet debattera inhemska och världsekonomiska spörsmål med riksdagsledamot Fredrik Olovsson, som är Socialdemokraternas nya förstanamn i Finansutskottet.

Genom att vägra matcha landets statsminister och finansminister med tillräckligt parlamentariskt motstånd devalverar Stefan Löfven och Socialdemokraterna den folkvalda riksdagens värde. Begriper Löfven det?

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.