Har faktiskt aldrig ätit en hamburgare på MAX

Nej det var väl inte jättesmart av MAX att bjuda mig och mina 348 riksdagskolleger på hamburgerlunch för 100 spänn som tack för beslutet om sänkt restaurangmoms. Eller så var det djävulskt smart. Beviset är kanske att jag sitter här i kväll och ger hamburgerkedjan ännu mer uppmärksamhet …

Men att som Vänsterpartiets Ulla Andersson polisanmäla MAX för mutbrott är rent ut sagt korkat.

Grundkurs 1 A i mutbrottsskolan säger att en muta kännetecknas av att syftet är att påverka makthavaren/mutkolven att fatta beslut i en viss önskvärd riktning. När det gäller den sänkta restaurangmomsen som MAX nu vill tacka oss lagstiftare för var ju lagstiftningen på plats redan innan det famösa presentkortsutskicket. Visst var tilltaget olämpligt, men brottsligt? Knappast!

Sänkningen av restaurangmomsen var kanske inte min favoritreform från början, det medges. Men därefter har jag blivit varse att på rödgröna Södermalm (här) och i glödröda Norrbotten (här) verkar reformen faktiskt ha fått avsedd effekt i form av fler restauranganställda och ökad annonsering efter mer restaurangfolk.

Om Södermalm i Stockholm och Luleå i Norrbotten har detta gemensamt, vad säger det om reformens potential för restauranger i andra landsändar? Lägg till att det ännu inte har gått 50 dagar sedan restaurangmomsen sänktes!

Så jag väntar med att döma ut reformen. Under tiden lägger jag MAX-kortet till min samling presentkort, däribland årskortet till Skansen som vi riksdagsledamöter förses med lagom jul, antingen vi vill det eller inte.

Och nu är jag mycket nyfiken på vad ni säger kära väljare och andra? Ska sådana som jag få äta en fet gratishamburgare på MAX och kunna söndagsflanera på Skansen året runt utan att betala en spänn i entré?

Låt mig veta! För gissa om det är många som undrar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.