Ännu en söndag i Socialdemokratins tecken

Snacka om vinter! För att inte tala om vilka fina isskulpturer modell grodan Boll!

Nej, så här festligt har barnen inte alls det i pulkabacken på Södermalm i Stockholm. Men det var inte av det skälet som jag i går gick upp i ottan för att sätta mig på planet med destination Luleå.

För som den ambitiösa riksdagsledamot jag är – jo, faktiskt – lade jag för flera veckor sedan om helgschemat sedan den inplanerade dörrknackningskampanjen med moderatkompisarna i Strängnäs ställts in, för att i stället åka till Luleå och tala på MUF Norrbottens distriktsstämma (dom borde uppdatera sin hemsida, jag håller med).

Jo, jag tackade så klart ja till detta ärevördiga uppdrag när MUF:s ordförande Erik Bengtzboe fick förhinder, om jag förstod situationen rätt.

För det är ju just den här typen av tillfällen att få träffa moderata påläggskalvar (obs! könsneutralt) som är så givande för mig. När annars får jag till exempel långa applåder efter att ha dissat allt från att upphöja pragmatism till ideologi som till att ”ompröva” nämndemannasystemet (en av mina käpphästar som alltså togs väl emot i Luleå även av de två M-nämndemännen i publiken) samt att regeringen (läs kd) gör klokt i att sluta med skojpratet om att Systembolaget har alkoholproblem, förlåt  alkoholmonopol.

Stärkt i tron att jag faktiskt har rätt rätt återbördades jag i lördags eftermiddag till huvudstaden, där maken överraskade även mig med att bjuda på middag på gotländsk krog. Kan rekommenderas … i väntan på Almedalen!

Men nu är det söndag kväll, i Aftonbladet läser jag Lena Mellins gosiga helgintervju med nye S-ledaren Stefan Löfven. I Expressen söndagsintervjuar Cecilia Hagen snällt S-partisekreteraren Carin Jämtin, och klockan 21.15 i kväll intervjuas Stefan Löfven i SVT Agenda, av Mats Knutson.

För säkerhets skull.

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.