Jobba till 75 – i Grekland?

Åttahundra kvinnor och enstaka medföljande makar applåderade och firade med stor baluns på Grand Hôtel i Stockholm. Årets Mappie 2011 blev inte Mona Sahlin, som var mitt stalltips. Sahlin hade annat för sig i måndags kväll. Jag hoppas att jag nästa år anses ha kvalificerat mig för en biljett till hennes fest!

Men när M-magasinets läsare hade sagt sitt föll deras röster på Kikki Danielsson, som rörd tackade för utmärkelsen med schlagersång!

Värdinna för galan var förstås Stormappien själv, Amelia Adamo, tidningsdrottning, prisets grundare och instiftare. Adamo ackompanjerades mästerligt av Pia Johansson. Om Pia vet jag inte mycket mer än att hon är barnbefriad katolik och påminutenveteran, men oj så proffsig hon var!

Väl uppstigen i morse (tisdag) ägnade jag förmiddagen åt ett skatteseminarium om vad som utmärker en bra domare och en vederhäftig dom i skattemål, i regi av  Institutet för Rättssäkerhet. Därefter lunchmacka och givande prat med för mig nyfunna skattekompisar på olika positioner i samhällskroppen. Sedan rask promenad till rummet på riksdagen för att förbereda möte med justitieministerns stabschef. Vad vi pratade om? Glöm det, skulle aldrig falla mig in att berätta…

Återbördad till tjänsterummet funderade jag på min medverkan i onsdagens begivenhet hos Transparency International Sverige. Ämnesbeskrivningen är kanske inte den mest insmickrande men seminariet som börjar kl 11.00 är fullsatt, och har rubriken: Klarar det svenska samhället att stå emot korruption i framtiden?

Jag har kommit på en del smarta saker att säga om den saken och avser att här på bloggen återkomma i ämnet.

Men onsdagen slutar inte där! Om allt går vägen infinner jag mig klockan 15.00 på Clarion Hotel för att där delta i Svensk juriststämma som har bjudit in Mona Sahlin, Maria Wetterstrand och mig för att tala om livsval. Kan ju bli intressant, och då är det inte mina egna val jag har i tankarna.

För att runda av: På DN Debatt försöker Stefan Edman och Göran Greider piska nya S-ledaren Stefan Löfven i famnen på MP och V. The show must go on, liksom. Själv sätter jag en slant på att Löfven är klokare än så. Dessvärre.

Så var det dom här pensionerna. Då tänker jag inte på statsministerns ballongtest, utan på de gamla grekerna. På deras moussaka, olivolja och längtan att få jobba till 75? Nej, jag skulle inte tro det. Snarare statlig pension vid 53 och minimilöner som vida överstiger spanjorers och portugisers.

Hör själv här…lalalalalalalala, lalalalalalalala, lalalala. lla,

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.