Jepp, man kan leva lycklig utan barn, och fortare springer jag också

Har fått en del reaktioner på min medverkan i Malous champagnelunch i fredags. Framför allt är det kvinnor i samma situation som jag som har hört av sig. Det vill säga vi som är 40 plus, på rask marsch mot 50, inte har förökat oss och därför inte har några egna avkommor som i bästa fall kan ta hand om oss den dagen vi inte klarar oss själva. Hur tänker vi om det?

Jo, mina tankar är desamma som de hos själsfränden här:

Hej Maria
Såg dig på tv4 häromdagen, och måste bara tacka dig för dina befriande uttalanden om att inte ha barn. Det är helt fantastiskt att du vågar säga det du tycker. Det känns så befriande för mig som heller inte har barn att det finns andra som tänker likadant. Hela samhället är uppbyggt på att man skall bilda familj och när man faller ur normen, kommer frågorna. Varför
är det helt ok att fråga någon när man skall skaffa barn eller varför man inte har barn? Det är väl ingen som frågar, varför har du skaffat barn, eller? Dessutom är det bara vi tjejer som får frågorna, min sambo har aldrig behövt svara på dumma frågor. Nu börjar jag bli för gammal, och det har ju sina fördelar…

Det som däremot bekymrar mig mycket är hur det skall bli när jag blir gammal. Jag har haft mindre trevliga upplevelser av äldrevården både på nära håll och även vänners anhöriga. Man känner vanmakt och skräck inför att bli gammal och inte ha barn som kan hjälpa till så att man får en dräglig ålderdom. Det spelar ingen roll om det är privata vårdgivare eller
kommunala, tyvärr finns det mycket mer att önska när det gäller hur vi tar hand om våra gamla.

Du verkar vara en mycket klok kvinna med hjärtat på rätt ställe, kan du inte påverka dina allianskamrater att göra något åt denna förfärliga utveckling? Jag har vänner i samma ålder som mig (strax över 40) som också tänker samma tankar,
måtte vi slippa behöva hjälp, vem skall ta hand om oss som inte har yngre anhöriga? Tack än en gång för en bra ”tv-insats”, och jag hoppas ni får regera några år till, så att ni hinner genomföra förbättringar inom äldreomsorg, arbetslösheten, och ekonomin.

Ha det gott i kylan, och lycka till med löpträningen!

Tackar för det syster! Ska göra allt för att påverka mina allianskompisar. Och i helgen avverkade jag halvmilen på 27.48!

Ses vi i spåret?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.