Med eller utan spikskor rullar riksdagsåret i gång

Så rullar riksdagsåret i gång, med eller utan spikskor (bilden från min stadsdel Södermalm!)

I måndags morse var det frukostsamtal med planeringsprat inför nästa måndags kvällsövning hos S:ta Katharinastiftelsen i ett lika uppmärksammat som angeläget ämne. Jag har fått förtroendet att denna kväll (31/1) agera samtalsledare med allt vad det innebär i form av instudering, nagelbitning och förberedelse. Återkommer med rapport om hur det gick.

Häromdagen damp så säsongens premiärerbjudande ner om att få panelboxas under sommarens politikervecka i Almedalen. Inbjudare är inte den nya S-ledaren vem det nu blir utan Tidningsutgivarna.  Och ja, det är tryck- och yttrandefrihetens framtida ställning som står på agendan. Ämnet är lika ödesmättat tungt som det låter, så den här gången kändes det nästan som en medborgerlig plikt att tacka ja!

Av bara farten har jag också gått med på att årsmötestala hos partikamraterna i Nynäshamn, moderatkompisarna i Kista och på ungmoderaternas förbundstämma i Luleå. I mars blir det besök och anförande hos Juristklubben i Kalmar, liksom hos M-kvinnorna i barndomsstaden någon vecka senare för att då diskutera RUT-reformens förtjänster.

Glömde jag nämna Smålandsgillet? Till skillnad från vad man skulle kunna tro huserar detta solenna sällskap i Stockholm, och dit är jag högtidligen inbjuden för att i februari redogöra för min långa resa, från kalmarförorten Smedby ända in i rikspolitiken. Det förpliktar.

Men i morgon är det onsdag och heldagsinternat med Domarnämnden och efterföljande middag i Svea Maträtt. Men före dess avbrott för votering i kammaren klockan 16.00, utan dramatik såvitt jag kan bedöma. Om det blir något raffel i morgondagens aktuella debatt om arbetslösheten, på begäran av Socialdemokraterna, återstår att se, som det brukar heta när man inte har en susning.

I övermorgon är det första sammanträdet för året i Skatteutskottet. Ekot påminde mig om det. Strax före torsdag lunch bär det i väg till internat med den moderata riksdagsgruppen … och ja, statsministern kommer dit och hemligheter kommer att avhandlas – en masse.

Hörs!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.