Hur rättssäkra är blod- och DNA-analyser?

Rubriken för kvällens panelsamtalet hos S:ta Katharinastiftelsen är Experternas trovärdighet eller trovärdighetskris – hur rättssäkra är blod- och DNA-analyser? Bakgrunden är bland annat Läkartidningens intervju med den dråpåtalade men frikända narkosläkaren vid Astrid Lindgrens barnsjukhus.

Ett fundament för rättssäkerheten är att man kan lita på analyser och utlåtanden från behöriga myndigheter. Men vad händer om det fundamentet brister? Den och andra frågor ska luftas under kvällens debatt. Försitt inte chansen att lära mer i en för rättssäkerheten avgörande fråga!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.