SR och SVT lägger om tablåerna … för att S-ledaren avgår

Kan en ledare för det största oppositionspartiet mer demonstrativt markera distans till den politiska eliten i Stockholm än att meddela sin avgång från ett köpcentrum i Oskarshamn?

Nej, och därför kan Håkan Juholts medialt hårdbevakade föreställning i dag bara uppfattas som att han, en illa tilltufsade underdog, vill visa att han visst hade kunnat sitta kvar om bara partiets gräsrötter hade fått bestämma.

Jag är själv infödd kalmarit och har inget alls emot Oskarshamn som plats på jorden, men det känns lätt absurt att denna trots allt håla plötsligt blir brännpunkt för det politiska livet. Åtminstone enligt mediernas världsbild. För aldrig någonsin har väl en partiledares avgång fått SVT och SR att så grundligt stuva om sina programtablåer som skett denna lördag. Ingen motsvarande politisk händelse skulle ha fått samma våldsamt uppskruvade proportioner som denna.

Och det kan väl inte ha något annat att göra med än att huvudpersonen är sosse…???

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.