I helgen har jag varit en fin människa, bland annat

Efter mindre än en minuts rådbrådkande med mig själv inser jag vad situationen kräver och säger: Vill hon ha dom så är det okej för mig. Jublet inifrån provhytten var snudd på öronbedövande!

Det var i går, jag infann mig i nyupptäckta favoritbutiken på Götgatan, ner mot Skanstull, för att kvittera ut 2 par undanlagda snyggbrallor. Kvinnan i provhytten hade av butiksinnehavaren fått tillstånd att prova ett av mina undanlagda par, dock med brasklappan att undertecknad kunde ju komma förbi för att hämta ut dem, precis som vi kom överens om förra helgen. Men i stället lämnade jag sålunda butiken ett byxpar fattigare än beräknat men med ett förnöjt leende i mungipan. Inte ett ögonblick reflekterade jag över att jag kanske på kuppen hade värvat en personröst i nästa val. Den tanken slår mig först i kväll – visst är jag en fin människa?!

Vad mer kan man säga om denna städabortjulenhelg som obevekligt går mot sitt slut? Förutom att den elektriska adventsstjärnan och ljusstaken får lysa i fönstret någon vecka till. Och i förmiddags mikrade jag faktiskt lussebullar som doppades i mjölk till mellanmål.

I dagens nyhetsflöde noterar jag att S-kollegan i Skatteutskottet Fredrik Olovsson på replikplats i Aftonbladet ogillar centerledaren Annie Lööfs inspel om hur sparandet i landet skulle kunna öka. Ett alternativ till centerledarens förslag är att minska kapitalskatten generellt.

Men inget faller Olovsson på läppen. Och det är klart, Lööfs grundavdrag för kapitalbeskattningen ökar inte automatiskt människors möjligheter att spara. Men – och det begriper givetvis Olovsson också – lusten att spara måste rimligtvis öka om det blir mer förmånligt att göra det. Ett ökat sparande är på längre sikt inte bara bra för dem som gör det utan är framför allt väldigt bra för landets ekonomi i stort. Och när landets ekonomi mår bra så är det till fördel också för dem som inte själva har råd att spara en spänn.

Inget av detta låtsas Olovsson om, inte heller har han något konstruktivt att erbjuda i debatten.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.