Dagens höjdare: Håkan Lindgren i Expressen och Professorns vinterprat

I morgon är det nyårsafton och det betyder att vi från vårt värmländska vinterviste i förmiddags gav oss i väg med jeep modell ”har sett sina bästa dagar” till metropolen Sunne – världens mittpunkt enligt Göran Tunström – för nyårshandel. Inkluderande inköp av Aftonbladet och Expressen, skumpa, oxfilé, hummer, ja allt vad tidnings-, kyl- och delikatessdiskarna håller i dessa tider av skuldkriser.

I den inhandlade Expressen, som jag just har läst i brasans sken, skriver Håkan Lindgren läsvärt och pedagogiskt om vansinnet i att sätta likhetstecken mellan tecknade barnbilder och dokumentation av verkliga sexuella övergrepp på barn. En sammanblandning orsakad av häxbrygden moralpanik och grumligt tänkande, med katastrofala följder för barnpornografibrottsdömde mangaforskaren Simon Lundström. I bästa fall rättas saken till nästa år av Högsta domstolen, annars återstår bara en nödvändig lagändring. Jag har tidigare uppmärksammat detta besynnerliga fall här.

På den skumpiga vägen hem från Sunne genom fryksdalsbygderna skorrade P1:s vinterpratare Leif GW Persson ihåligt i burken, förlåt bilen.

Professor Persson imponerar som vanligt i all sin utstuderade asocialitet. Persson har förmågan att i en och samma tonart kunna prata lika tankeväckande, spännande och entusiasmerande om polisens tillkortakommanden till … världstenoren Jussi Björlings röst. Åter i stan bara måste jag införskaffa ännu en Jussi-CD.

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.