Börjar ni haja att jag också är skattepolitiker?

Pustar ut efter att ha plöjt en nära halvmeterhög trave handlingar inför Domarnämndens rekordlånga sammanträde på onsdag. I morgon hinns inläsningen nämligen inte med. Förutom traditionsenligt luciafirande (förmodligen framför tv:n) är det sammanträde med Skatteutskottet, följt av jullunch med det duktiga utskottskansliet och dito riksdagskolleger, därefter seminarium om svartjobbandet, eller om det nu var vitjobben, sedan möte med riksdagsgruppen och så på kvällen julfest med moderatkompisarna i riksdag och regering. Två heldagar på rad, alltså!

Men livet är inte bara fest, det är politik också. Och dumhet. Ett snyggt exempel på det sistnämnda är Litauens EU-kommissionär Algirdas Semetas stôlleri att vägra momsundantag för Sveriges drygt 120 000 ideella föreningar.

I helgen gick SvD:s sportchef Ola Billger till föredömlig attack mot galenskapen. Undertecknad och partisyster Lena Asplund ryter till i dagens Expressen.

Såväl Billgers som hela det ideella föreningslivets hopp står till finansminister Anders Borg. Asplund och jag och övriga allianskompisar i Skatteutskottet gör vad vi förmår på vår kant.

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.