Kalv dog i brunn och träd mördas

”Kalv föll ner i brunn och dog”, rapporterar Nya Wermlands-Tidningen.

Visst kan även kalvar mista livet genom att ramla ner i brunnar, men ändå? Ordvalet …”föll ner i brunn och dog”? Själv ser jag framför mig en tragisk olyckshändelse med dödlig utgång för en människa, i värsta fall ett litet barn.

Lika beklämd blev jag när jag hörde talas om trädmördarna som härjar i Stockholm. Nog för att människor hyser kallare eller varmare känslor för träd, men att tala om trädmord är kvalificerat nonsens. För den som utan lov förstör ett träd gör sig så klart inte skyldig till mord, utan till skadegörelse, i lindrigare fall åverkan. Som sagt, jag blir beklämd när människor inte förmår uppfatta gränsen som går mellan just människor och andra levande väsen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.