Juholt, Apoteket AB och Systembolaget – stupen närmar sig

Receptstopp låter dramatiskt, särskilt för gravt insulinberoende personer som jag. Inte konstigt alltså att jag fick kalla kårar utmed ryggraden av Ekots nyhet i morse om Apotekets svårigheter att förse sådana som mig med receptbelagd medicin.

Apotekets svårigheter … ? Ja, det var alltså it-systemet hos Apoteket AB som hade – har? – havererat, närmare bestämt de apoteksbutiker som fortfarande drivs i statlig regi. Varför Sveriges Radios Ekoredaktion avstod från att upplysa radiolyssnarna om att det just är statens apoteksbutiker som denna gång har fallerat, överlåter jag åt er läsare att spekulera om.

Vad man också kan fundera över en dag som denna är Systembolagets planerade hemleveranser. Som bolagets Magdalena Gerger gjorde reklam för i kvällens SVT Agenda kommer Systembolaget i hyfsad närtid att mot ersättning – enligt uppgift flera hundralappar (typ 3) – köra hem alkohol till nyktra, 20 år fyllda kunder som inte har för avsikt att langa vinet, ölen och spriten vidare till exempelvis sina underåriga syskon.

Hur Systembolaget ska kunna kontrollera detta? Löjlig fråga, för som var och en begriper går det naturligtvis inte.

Gladast denna blåsiga första advent måste ändå Håkan Juholt vara över återutsändningen av Sveriges Radios sympatiska, på gränsen till devota, porträtt av socialdemokraternas partiledare.

Vad radion i allmänhetens tjänst målar upp är inget mindre än bilden av den hemkäre oskarshamnsgrabben som av omsorg om sitt parti tog sig an den otacksamma uppgiften att återupprätta socialdemokratin från de förnedrande 28 procent i väljarstöd som det talas om i programmet.

Ett stöd som är ännu svagare i dag.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.