Skatteverkets välkomna tillnyktring om appmomsen

– För att undvika att enskilda företag drabbas av dubbelbeskattning har Skatteverket beslutat att inte påföra moms på app-företagens försäljning i de fall ett annat land tar ut moms på samma försäljning. Det meddelar Skatteverkets rättsexpert i ett pressmeddelande.

Tvärtemot vad en del tror kan det löna sig att som riksdagsledamot ta fighten … och göra avtryck utanför riksdagstrycket! Jaja, finansdepartementet och Anders Borg har väl också haft ett finger med i spelet. Men visst känns det uppfriskande att kamraterna i SkU har kunnat påverka regeringens myndighet att göra rätt!

Och ett stort grattis till våra svenska app-företagare som tack vare Skatteverkets tillnyktring i frågan nu slipper att – i strid med EU-rätten – utsättas för dubbelbeskattning. Med allt vad en sådan hade inneburit i form av snedvridning av konkurrensen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.