Nu ser jag – Håkan Juholt är Sveriges Silvio Berlusconi

Det är en professorsregering som behövs just nu! Jag kom in mitt i P1 Morgon när socialdemokraten Pierre Schori uttalade de orden i morse.

Nämen, vågar han tala så öppet kritiskt om sitt eget parti tänkte jag uppriktigt imponerad. Men nej, Schori var inringd för att kommentera Italiens nya regering där expertministrarna sitter på rad med experternas expert, Supermario Monti som premiär- och finansminister.

Jag spetsade öronen, och tyckte mig höra att Pierre Schori faktiskt menade att den nya italienska regeringens många experter och professorer, som borgar för tung ekonomisk sakkunskap, var helt avgörande för om man skulle lyckas reparera skadorna efter den demokratiskt legitimerade Silvio Berlusconis härjningar och därmed också avgörande för att återupprätta omvärldens förtroende för Italien.

Fast är jag ensam om att misstänka att Schori lika väl kunde ha haft sitt eget partis prekära situation i tankarna?

Undrar förresten vad Olof Palmelärljungen Pierre Schori (73) tänker om att en sådan gröngöling som före detta SSU-ordföranden Lars Engqvist (66) i dag har utsetts av Håkan Juholt (49) att leda arbetet med att utveckla sossarnas framtidspolitik?

 

 

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.