Riksdagsgruppen tyckte nog att jag var för långrandig

Åtta minuter drygt, klockade bänkkompisen. Skönt, tänkte jag. Jag höll mig ändå inom den avsatta tiden (10 minuter). Men okej, partikompisarna vid dagens riksdagsgrupp föll inte i trans över min redogörelse över SkU3.

Det vill säga betänkandet om en ny skatteförfarandelag som jag har slitit med de senaste veckorna och som rikets lagstiftande församling på torsdag ska debattera och besluta om. Så när som på några faktauppgifter som behöver extrakollas har jag mitt anförande klart.

Själv tycker jag att det är snudd på löjligt märkvärdigt att sossar och vänsterpartister äntligen har anslutit sig till uppfattningen att regeringen skyndsamt ska utreda hur rättssäkerheten kan stärkas på skatteområdet.

Höga beviskrav i skatteförfarandet är inte vad jag spontant förknippar med S och V… men sent ska syndaren vakna.

Fast allt är inte riksdagsarbete. I morgon väntar till exempel en heldag med Domarnämnden. Tjoho!

Ärendena är inte färre än vanligt, och inte heller mer offentliga i det här stadiet. Och vi ledamöter i Domarnämnden har fått varningsskott om att TV4 är ute efter något. Har rannsakat mig själv på längden och tvären och landat i att för min del finns inget kul att snoka i.

Vi hörs!

 

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.