Vem blir ny landshövding i Kalmar?

I onsdags vid lunchtid anlände jag alltså till Västervik med Kustpilen för studiebesök hos Skatteverkets avdelning för handläggning av Rut och Rot. Intrycken därifrån förtjänar att återges i särskild ordning.

Därefter anförande med efterföljande buffé hos 40-talet entusiastiska M- kvinnor i stadens nedlagda tingsrätt, som nu fungerar som kommunhus. Hur trevligt som helst. En fråga som ställdes och som jag inte kunde svara på gällde landshövdingen i Kalmar. Hur länge ska man behöva vänta innan regeringen utser en ny?

Tack vare partiombudsman Peter Hemgards proffsiga informationsspridning om min visit i barndomsstaden blev jag i morse inbjuden att gästa Johan och Anders (bilden) hos radio P4 Kalmar. Vår pratstund kan man avlyssna här.

Flera timmar tidigare (klockan 05.15!) satt jag bänkad vid föräldrarnas köksbord och drog upp riktlinjerna för morgonens anförande. Punktligt vid halvåttatiden infann jag mig i den stora festsalen på Kalmar stadshotell där 47 (!) frukosterande rotarianer väntade på att få lyssna på mina intryck från första året som riksdagsledamot. En fråga på efterföljande frågestund löd: Kan du påverka regeringen att utse en ny landshövding? Svar: Nix.

Sedan lunchmöte med ännu fler moderater. På efterföljande frågestunden dryftades regeringens sölande med att ordna fram en ny landshövding till länet.

På stan tisslas det om att hon kan vara en lämplig hövding. Ja, varför inte?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.