Södermalmsfredag med medlemsvärvning och polisbesök

Så ni är redan igång? Jajamensan, svarade jag och tittade in i Jan O Karlssons glada nuna. Faktum är att på mindre än en timme i morgonrusningen utanför T-baneuppgången vid Torkel Knutssonsgatan delade vi ut över 400 (!) flygblad på temat ”Hur gör jag för att bli medlem?”

Nu var det ingen tillfällighet att tiotalet Mariamoderater mellan 08.15-08.50 idkade aktiv medlemsvärvning just där. Punktligt klockan nio stolpade vi och en handfull partivänner till in hos Polisen tvärs över gatan där partikompisen Markus Nordström hade ordnat ett – som det skulle visa sig – mycket givande studiebesök.

Det är klart att man lyssnar lite extra när polischefen börjar tala väldigt tydligt och säger att OM justitieministern hade varit med då hade han (Torbjörn, om jag minns rätt) framfört att 20 000 poliser var kanske inte vad svensk polis mest behövde utan i stället mer specialiststöd på den civila sidan, i form av ekonomer, analytiker IT-folk med mera.

För det andra, OM justitieministern hade varit på plats alltså, skulle han ha gjort henne uppmärksam på behovet av att få en annan dialog – med regeringen – om vad svensk polis ska mäta. Ja, apropå en aktuell debatt om att polisen snarare jobbar kvantitetsstyrt än låter brottsbekämpningen och brottsutredandet styras av kvalitet.

Och i morgon väntar för min del gästspel hos ungmoderaterna i Skåne som har bjudit in till utbildningsdag på Falsterbo Kursgård. Det är jag som ska utbilda … tror jag.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.