Den gapflabbande trion i riksdagsfiket

I dag har jag haft anledning att hänga ovanligt flitigt i riksdagscafét. Tänker inte närmare gå in på varför just i kväll men vid ett av tillfällena kunde jag bara inte undgå den gapflabbande gubbtrion vid bordet längst in: Thomas Östros, Sven-Erik Österberg och Ibrahim Baylan.

Så hör jag Mats Knutson i kvällens Rapportsändning. Knutson rapporterar om tumultet i den socialdemokratiska riksdagsgruppen i går kväll. Gruppledaren Carina Moberg ska ha dömt ut sin partiledare Håkan Juholt och partiets finansministerkandidat Tommy Waidelichs skuggbudget som undermålig. I klartext: Den måste göras om.

Och plötsligt inser jag varför looser-gänget Östros, Baylan och Österberg var nära att krevera av skratt, nedsjunkna i riksdagsfikets fåtöljer. Skadeglädje kallas det visst.

Själv begriper jag mycket väl varför Juholt-Waidelich satsar på att köra över partiet i bland annat a-kassefrågan. Genom att slopa kravet på höjd ersättningsnivå frigörs ekonomiskt utrymme för de övriga reformer som Juholt så väl behöver kunna locka med i kommande valrörelse.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.