Mediernas normalisering av SD har börjat

Dagens inhemska politiska nyhetsflöde har dominerats av att den sverigedemokratiske riksdagsledamoten William Petzäll lämnar SD. Men han behåller sitt riksdagsmandat och blir politisk vilde, trots att han i våras dyrt och heligt lovade att avgå om han återföll i missbruksbeteende.

För Sverigedemokraternas ledning är Petzälls löftesbrott en motgång, men samtidigt har händelsen inneburit att till och med tungviktare i Mediesverige för första gången behandlar SD som ett helt vanligt parti. Det vill säga man är totalt ointresserad av partiets politik.

Den mediala normaliseringen av Sverigedemokraterna som ett riksdagsparti bland andra har därmed börjat. Motvilligt konstaterar jag att den enda att gratulera är Jimmie Åkesson.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.