Ännu en riksdagstermin står för dörren

I morgon återsamlas riksdagen efter sommaruppehållet. Klockan 11.00 är det upprop i kammaren. Därefter följer en interreligiös gudstjänst i Storkyrkan. Åter i plenisalen (bänkarna ska vara intagna 13.45) öppnar Kungen riksmötet 2011/12, cirka 14.20 börjar statsministern att läsa upp regeringsförklaringen. Sedan, någon gång runt klockan 15, vidtar höstens namntungaste mingel i Sammanbindningsbanan.

Måste jag välja hoppas jag mest på en vimmelminut eller två med Försäkringskassans nya generaldirektör Dan Eliasson. Den mannen är allt annat än förutsägbar!

Annars började denna onsdag med sammanträde i Domarnämnden. I klartext betyder det att vi ledamöter infinner oss rödögda efter en natts genomgång av en snudd på halvmetern hög lunta av handlingar. Det börjar gå upp även för mig hur lättad man måste vara på justitiedepartementet över nyordningen med att låta Domarnämnden – i stället för departementet – hantera ansökningarna till alla lediga domartjänster, som på grund av pensionsavgångarna måste återbesättas i allt snabbare takt.

I halvtid, lagom till lunch, var det dags för mig att pinna över från Domarnämnden på Riddarholmen till Andrakammarsalen i riksdagshuset. Jag hann precis förbi tjänsterummet i ledamotshuset för att kolla … ja, vad då? Allt man behöver kolla i korrespondensväg kan man ju numera kolla i telefonen?!

Hur som helst, jag anslöt klockan 13 till den moderata riksdagsgruppen som gästades av såväl finansministern och partisekreteraren som statsministern. Men först av alla tog vår gruppledare Anna Kinberg Batra till orda. Den kvinnan vinner alltmer respekt!

Varför? Jag kan tyvärr inte berätta det, för det som sägs och sker i riksdagsgruppen är och förblir hemligt.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.