Den 11 september firar M-kvinnorna i stan 100 år

TV-apparaten står som vanligt på. Ett flygplan kör in i ett av de två tornen. På Svenskans ledarredaktion sitter vi och pular med våra texter. Claes Arvidsson, kollegan med expertfokus på utrikspolitiken, är genomförkyld och skriver snorandes på – om jag minns rätt – någon Norgegrej. Så kommer nyhetschefen Mats-Eric Nilsson (numera i kokboksbranschen) springande och undrar uppjagad om vi tänker göra om sidan? Ehhh, varför då undrar vi yrvaket? Uppgifterna måste väl i vanlig ordning ändå bekräftas?

Det har gått tio år och hela söndagen kommer att handla om världstraumat. SVT sänder från arla morgonstund på temat dagen som förändrade världen. Det är helt i sin ordning.

Själv ska jag delta i ett panelsamtal om kvinnors villkor förr, nu och i framtiden med anledning av Moderatkvinnorna i Stockholms 100-årsjubileum. Det kan tyckas smaklöst att firandet äger rum högst upp i Skrapan på Södermalm (klockan 11.30-13.00).

Å andra sidan har jag svårt att tänka mig en mer symboltyngd plats här i stan att förlägga en seminariesöndag om mänskliga rättigheter och kvinnors rätt att ta plats, på dagen 10 år efter terrorattentatet mot den civiliserade världen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.