Analysen av helgens sommartal får vänta

Vaknar denna söndag på Gullmarsstrands hotell i Fiskebäckskil. Gullmarsfjorden duger fint som omväxling till den djupa värmlandsskogen där jag har tillbringat större delen av sommaren.

Jaja, jag vet att jag ligger efter med kommenterandet av statsministerns sommartal i går. Men recensioner saknas inte och i väntan på min får ni hålla till godo med andras analyser (bland annat här, här och här).

Så mycket kan jag ändå konstatera redan nu att det kändes inte helt bekvämt när statsministern inför den församlade mediekåren inskärpte – apropå Miljöpartiets invit till regeringen – att ett parti som menar allvar skriver inte debattartiklar utan tar först kontakt med regeringen.

Men hallihallå! Hur (över)känslig får man vara? Det hör sedan länge till den politiska verkligheten att partierna mixar mediala utspel och underhandskontakter på det sätt som gynnar dem själva bäst. I det här fallet verkar det ju också som om de kontakter Reinfeldt efterlyste faktiskt har skett.

Själv tänker jag nu ägna söndagen åt att suga ut det som finns kvar av sommaren och återkommer med en gemensam kommentar till såväl statsministerns som den store oppositionsledarens sommartal. Slå två flugor i en smäll, helt enkelt.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.