Det var Schyman och jag och svensk ekonomi … vilket gäng!

Tillbaka i stan gör jag det jag bara måste – det vill säga förbättra formen inför Tjejmilen den 3 september. Jag har rakt inte legat på latsidan i sommar, det har blivit hyfsat många kilometrar längs med grusvägarna. Men en hel mil i sträck har jag ännu inte i kroppen.

Strax efter klockan ett, ganska på pricken när Bengt Palmers inledde sitt sommarprat (rekommenderas!), snurrade jag sålunda på mig löparskorna, uppvärmningshoppade nerför trappan, studsade ut på gården och så iväg som en oljad blixt nerför Lundagatan mot Högalidskyrkan, Hornstull och Västerbron.

Modet (eller om det nu var orken) svek mig på den hårt lunchtrafikerade bron. Mitt i löparsteget i jämnhöjd med grusnedfarten till Långholmen avviker jag från bron för att i stället lunka runt på holmens lummigt inbäddade stigar, därefter nya krafter och en avstickare till Reimersholme, följt av Hornstullstrand, Tanto och så upp på Ringvägen och Hornsgatan igen. Efter den blodsmakande Lundagatsbacken – äntligen hemma! Projektet ”Västerbron” får genomlidas en annan dag … typ i morgon.

Mindre svettigt var det i morse i SVT-soffan. Gudrun Schyman och jag var inbjudna att ”sia” om den politiska/parlamentariska hösten. Schyman menade att politiken i dessa djupa finanskristider handlar för mycket om ekonomi och för lite om ideologi. Oklart vad det närmare betyder.

Medan jag menar att själva garanten för att regering och riksdag – ja, även kommunpolitiker – inte bara ska kunna prata ideologi utan också kunna finansiera den i form av trygga jobb, välfärd och tillväxt, är att landets finanser är i ordning. Kort sagt, om befolkningen ska må väl är en absolut förutsättning att landets ekonomi är i balans. Det förstår till och med jag efter att ha läst det här!

Under tiden meddelar Kungahuset att Kronprinsessan Victoria och Prins Daniel väntar barn i mars! Uundeerrrbauuut, som vi säger i Kalmar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.