Halvtidsrapport från Almedalen

Själv angjorde jag Visby hamn vid lunchtid i söndags, efter en dimmig och bitvis sjösjuk tur över Östersjön. Och tid är det ont om under den här veckan, men här kommer i alla fall en rapport om mitt görande så här långt. För det fall att någon undrar vad jag pysslar med.

Till frukost i morse kl 07.30 repeterade jag vad jag bara måsta komma i håg någon timme senare apropå seminariet Gör FN världen säkrare?

FN:s organisatoriska problem och säkerhetspolitiska roll i den internationella storpolitiken är inte min bästa gren. Sålunda var jag inte jättekaxig hos Svenska FN-förbundets Säkerhetspolitiska sommartorg där jag klockan 09.00 infann mig tillsammans med FN-nördarna Rolf Ekéus och Inga-Britt Ahlenius. Men vi slog oss ner i soffan på scenen och levererade – som jag bedömde – kloka uttalanden om Sveriges syn på FN:s roll i framtiden.

När tiden var slut klappade Rolf Ekéus mig farbroderligt på armen och menade att jag hade klarat mig riktigt bra! Stolt!

Om jag har förstått saken rätt finns ”vårt” seminarium tillgängligt för allmänt beskådande på länken ovan. Funkar inte det så hör av er, jag kan skicka er mina fusklappar!

Ledigare i framförande och argumentation kände jag mig i förmiddags hos PR-byråns Westander som bjöd in till veckans kanske mest välbesökta seminarium: Borde Carl Bildt sluta twittrra?

I ärlighetens namn var det inte jag som var dragplåstret, nej. Utan just utrikesminister Carl Bildt, som själv inte var där. Enligt uppgift dök hela 260 personer upp i den westanderska trädgården, bara ett stenkast bort från Stora torget i Visby.

Vad jag tycker om Bildts twittrande? Jamen, det har jag ju redan utvecklat här.

Gårdagens afton avslutades med ett buffémingel hos öns biskop. Så trevligt!

Dessförinnan trängdes jag och ”ganska många” andra med mig på Primes rosémingel, det är en suverän mötesplats. Därefter genomled mina öron halva partiledartalet i Almedalen. För stackars Lars Ohly, vilken uppförsbacke han hade efter att Mediesverige under hela tisdagen vevat att Jonas Sjöstedt utmanar Ohly på partiledarposten. Desto mer imponerande att Lars Ohly bet ihop och ändå höll sitt tal!

Så har vi måndag och söndag kvar.

I måndags medverkade jag i ett högaktuellt seminarium i regi av Logica. Vi diskuterade patientsäkerhet kontra patientintegritet och så mycket kan man ändå säga, hävdar jag, att som patient är man mer intresserad av att få säker och snabb vård än att uppgifterna i ens patientjournal hålls hemliga av hänsyn till respekten för vår personliga integritet. Eller vad säger ni?

Och nu är det alltså onsdag sen eftermiddag. Innan kvällen tar vid måste jag hinna att plugga in PM inför morgonens seminarium om missbruksvård på temat Olikheter som berikar.

Klockan 19.40 har jag det stora nöjet att infinna mig hos SVT Debatt som håller till i ett tält alldeles bakom scenen i Almedalen. Kvällens diskussionsämne är politikens pris och granskningen av politiker. Missa inte det, det kan bli intressant …

Fast det vore förstås himla trevligt om jag dessförinnan hann med en rosévinssipp hos Prime?!

Därför punkt nu!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.