Veckans tre floppar stavas JK, SN och GH

Taxi är beställd till 05.20, bussen går 05.45. Gotlandsfärjan från Nynäshamn lägger ut 07.30 i morgon bitti. Men jag slipper inte undan, veckans tre megafloppar måsta kommenteras innan jag sjunker ner i fartygets ”främre salong” med det digra underlaget i knät som ska pluggas in inför veckans seminariedeltagande.

Första floppen stavas JK. Hur f-n tänker Justitiekanslern när han landar i att SvD:s Per Gudmundson får tåla att bli mordhotad med hänvisning till att det är satir?

Mitt svar: JK tänker inte alls!

Veckans andra flopp står Svensk Näringsliv för (SN). Organisationens vd Urban Bäckström har visserligen beklagat det självklara, nämligen att ”det var olyckligt att det var formulerat på det sättet”. Ja, alltså att studenter som läser humaniora borde få sänkt bidragsdel inom ramen för studiemedelsfinansieringen eftersom deras studier sällan leder till så många jobb och skatteintäkter för staten. Något ligger det så klart i det. Och själv ”överliggare” konstaterar jag att jag väl har pluggat sisådär 100 akademiska lyxpoäng ”i onödan” till priset av lika många fler tusenlappar i högre studielån. Men – och det missar Svenskt Näringsliv – det lånet är jag sedan länge i full färd med att betala, och nog sjutton sysselsatte vi humaniststudenter en hel drös lärare och forskare på universiteten också!

Flopp nummer tre förkortas GH som i Kristdemokraternas Göran Hägglund. Mannen är mycket sympatiskt men leder ett parti som i helgen har beslutet att tvångssterilisering alltjämt ska gälla för transpersoner. Män och kvinnor som efter två års kontroll har fått läkarexpertisens kvitto på att deras plågor över att vara födda i fel kön är att jämställa med sjukdom.

Att fråga vad Gud kommer in i bilden är ju inte lönt. Det var länge sedan KD gjorde anspråk på att vara ett kristet parti. Numera är det tillräckligt för Kristdemokraterna att vara ett parti som vilar på kristen grund. Nådens år 2011 omfattar den grunden inte transpersoner.

Några andra människor som inte ryms där?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.