Upplägget Håkan Juholt vs Ylva Johansson är ”ganska” solklart

Innan kvällsmaten har puttrat färdigt passar jag på att få i väg ett inlägg som har pockat på publicering hela dagen.

Utan krusiduller ansöker socialdemokraternas Ylva Johansson på DN Debatt om att få bli nästa S-kvinnoordförande. Inget fel i det, jag gillar uppriktighet!

Johanssons alltid höjda stridsyxa lyfts denna gång mot hennes partibroder och det stora oppositionspartiets statsministerkandidat Håkan Juholt.

Ylva Johansson skräder verkligen inte orden. Fattas bara annat! Svårt trängd av konkurrensen till S-kvinnornas ledarpost (konkurrerande kandidater här ) avkräver Johansson nu Juholt besked på en rad mer eller mindre underskruvade frågor (om ni frågar mig) om vad S egentligen står för i jämställdhetsarbetet!

Bitvis låter det hårdare än stenhårt, men samtidigt. Jag erinrar mig denna ömma bild från S-kongressen som för 100 dagar sedan valde Juholt till partiets store ledare. Och jag inser att om ett par dagar eller så kommer Håkan Juholt att på DN Debatt lämna just de besked som Ylva Johansson har beställt.

Så har Ylva hjälpt Håkan och han henne. Nej, jag blir inte förvånad om Ylva Johansson i höst blir S-kvinnornas nya ordförande.

Och nu är grönsakerna färdiggrillade, mums!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.