Dagens sommarpratare väcker så många minnen …

Barnstugan där på tomten var alldeles perfekt för mig som inhysing. Året var kanske inte 1980 men nära nog, jag hade väl fyllt 17 och skulle tillbringa ett antal veckor i den tidens sommarmetropol Borgholm. Mina hyresvärdar var Sys och Agne Ohlsson, deras bästa kompis var dagens sommarpratare  Thomas Johansson.

Han hade bott i samma barnstuga som jag den sommaren sov i. Och minns jag inte helt fel kom han också på besök den sommaren, dock bodde han inte i min barnstuga. Vill bara markera det!

Hur jag kom in i bilden? Jo, jag hade som avhoppad gymnasiestudent jobbat som lärling hos Sys och hennes skönhetssalong och bland annat fått lära mig att permanenta ögonfransar och annat viktigt. För att dryga ut lärlingslönen pumpade jag på lördagskvällarna öl i baren på diskotek Joy i Kalmar, som ägdes av Sys make Agne och några snubbar till.

Men det var en magisk sommar, då runt 1980. Förutom att jag jobbade som smörgåsförsäljare (jag bredde själv mackorna) på Johanssons konserter i Borgholms slottsruin med artister som Thomas Ledin och andra storheter hade man ju fribiljett till Hotell Borgholm som då var haket för alla coola typer.

Hur det är i dag har jag ingen aningen om, men oj vad kul vi hade då! Minns till och med att jag dansade med Björn Skifs, oklart om han minns att han dansade med mig. Men någon djävul snodde min skinnjacka. Ett halvår senare mötte jag killen på stan (i Kalmar) med min jacka på, jag led, kved och gick vidare.

I dag påminns jag om hur mycket jag saknar min skinnpaj, och det är Thomas Johanssons fel!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.