Bottennapp av SCB att göra Juholt till statsminister

Om det hade varit val till riksdagen i maj skulle enligt SCB:s mätning regeringsalliansen bara ha kammat hem 45,4 procent av rösterna. De ”rödgröna” hade fått  ihop 47,4 procent och Håkan Juholt hade därmed varit landets statsminister. Ja, givet att vi för tillfället helt bortser från vad Sverigedemokraterna vill göra med sina 5,7 procent, och givet att Socialdemokraterna, Vänstern och Miljöpartiet också gräver ner stridsyxorna och förenar sig om ett gemensamt ”rödgrönt” regeringsalternativ.

Men gör trion det? Det är mycket tveksamt. För är det på någon punkt som Håkan Juholt har varit tydlig så är det att han inte tänker gå till val med V och MP. Ensam är stark är hans klara paroll. Ändå fortsätter mätinstituten (också här) att låtsas som om inget har hänt sedan valdagen, och slår i allmänheten att de rödgröna är ett intakt och realistiskt alternativ.

Litar inte ens opinionsinstituten på Juholts besked?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.