Guillous drevanalys är den vassaste hittills

Jan Guillous kyligt genomskådande krönika som reducerar det mediala ståhejet kring kungen till dess rätta proportioner, är den bästa analysen jag har läst hittills. Missa inte den!

Själv har jag haft premiär i lokaltidningen Södermalmsnytt (bläddra fram till sidan 6)! Det blev inte så tokigt, låt vara att mitt uttalande om ”kampen mot skräpet” ser töntigare ut i skrift än vad det låter i tal. Men nedskräpningen på Söder är faktiskt ingen struntsak utan ett veritabelt elände. Därför är det alla tiders att riksdagen före sommaren beslutade att utrusta polisen med vassare verktyg mot skräpmarodörerna.

Men när jag läser ordet ”kamp” känns det en aning patetiskt.

I vanliga fall är jag allergisk mot den typen av floskler. Det framgår bland annat av mitt svar i P3:s Brunchrapporten apropå den efterhängsna frågan om DEN MODERATA BERÄTTELSEN.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.