Bodström, jag väntar på ett signerat ex …

Vilket tjohej om Thomas Bodströms nya bok! Killen kunde inte ha önskat sig bättre utdelning!

Mest skälls det förstås – bland annat här, här, och här. Mer nyanserad i sina omdömen är inte oväntat Per Olov Enquist, som själv vet vad det innebär att vara frifräsande sosse.

Nej, jag gör inte anspråk på att mäta mig med P O Enquist i litteraturanalytisk förmåga. Men faktum är att inte heller jag rakt av har sågat vare sig Bodströms (ank)debut 700 dagar eller hans senare verk Lobbyisten, Rabulisten (slutsåld sedan länge, eller har den ännu inte kommit ut?), Idealisten och Rymmaren.

Ändå har jag inte saknat möjlighet att i spalterna känga till den förutvarande justitieministern och förringa hans författarskap. Men tvärtom, så gott som ensam i hela Tyckarsverige har jag berömt Bodström för att skriva uppfriskande intressant. Eftersom jag har lyckan att vara befriad från ideologiska skygglappar gör jag det gärna igen.

Så Thomas, skicka mig ett signerat recensionsex av din nya bok så utlovar jag ett uppriktigt omdöme utan sidohänsyn. Om du inte minns adressen till din gamla arbetsplats kommer den här:

Riksdagen, 100 12 Stockholm.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.