Ungefär så här ser min plenifria vecka ut

I morgon bitti flyger jag till Visby. Det är så kallad plenifri vecka i riksdagen och då har vi folkvalda extragoda förutsättningar att göra nedslag i verkligheten, där väljarna finns till skillnad från …?

För visst var det ändå en väljare som oombedd slog sig ner i eftermiddags vid cafébordet på Varvsgatan här på Söder där jag satt och drack kaffe och läste om Kungens besök i min barndomsstad Kalmar. Väljaren (medelålders skäggig man modell jobbig) gillade varken regeringens skatteavdrag, mig eller EU.

– Nämen fortsätt att rösta på något annat parti då, sa jag och påmindes om den tiden när jag förklarade för upprörda SvD-läsare att tidningens ledarsida kanske inte såg det som sin primära uppgift att tillgodose alla smakriktningar, varje dag.

Nåväl. I morgon besöker jag statliga Svenska Spels kontor i Visby. Med tanke på mitt engagemang för en avmonopolisering, vilket  sammanfaller med mitt partis uppfattning enligt stämmobeslut från 2007, borde jag förstås ha avlagt visit hos Svenska Spel för länge sedan.

Men en händelse som ser ut som en tanke är att bara ett par timmar före mitt besök presenterar bolagets ordförande Anitra Steen vem som blir Svenska Spels nya VD. Spännande är bara förnamnet.

Dessförinnan har jag och partikompisen Anna Hrdlicka ett möte inbokat med företrädare för RFSL och RFSU. I fokus står hbt-frågorna och ”ö-faktorns betydelse”.  Själv uppvuxen om inte på Öland så på andra sidan brofästet anar jag problemen.

Klockan 18.00, läser jag i programmet, är det mingel och prat på Joda bar och kök. Den som förväntas prata och mingla är alltså jag. Det ser jag fram emot. Och ingen kommer att bli gladare om det denna afton också dyker upp öbor som ännu inte är moderater. Ni är särskilt varmt välkomna!

Sedan sovning på Strand Hotell (det känns nästan som smygstart på Almedalsveckan) med efterföljande tidig uppstigning och förmiddagsbesök hos Tingsbrogårdens demensboende med tillfälle, som jag inte vill missa, att träffa gymnasister på ett omvårdnadsprogram.

Därefter flygfärd hem för att på onsdag förmiddag medverka ”som mig själv” i Mårten Klingbergs långfilm ”CockPit”. Håll tummarna för att inspelningen går vägen!

På torsdag är det så dags för nästa nedslag i verkligheten, närmare bestämt hos Juristklubben i Göteborg. Jag är inbjuden sedan länge att tänka högt om Domstolssverige. Gissa om jag filar på formuleringarna.

Däremellan kurerar jag med allt bättre resultat min onda fot så att jag snabbare än kvickt kan börja löpa igen, jag menar leva.

Hörs!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.