Mystiskt, men media agerar draglok åt Olofssons belackare

Befriad från oket att dagligen ha en gångbar åsikt om allt, konstaterar jag lojt att centerpartister väl får lufta sina tankar om att byta partiledare bäst de vill. Den internt favorittippade efterträdaren Annie Johansson har förresten redan intervjuats i min riksdagskompis Göran Petterssons pratradio.

Det märkliga i sammanhanget är bara att de inlindade avgångskraven mot centerledaren sammanfaller brutalt med mediernas påstådda avslöjande om att Maud Olofsson skulle ha haft full vetskap om förekomsten av guldkantade nya fallskärmar till cheferna i den pålitliga inkomstmaskinen Vattenfalll. Ja, samma Vattenfall som regeringen ständigt behöver skälla på för att hålla – ja, vilka? – på någorlunda gott humör.

Det är politik det, eller spel om mittenväljarnas gunst.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.