Träning, Juholt, Rotarylunch – ingen dålig måndag

I morse var det bara sex dygn kvar till Premiärmilen, i morgon är det fem.

Och min tränare Erika uppmanar mig att låta söndagens prövning bokstavligen bli just en premiärmil. Alltså inte plåga mig att springa en hel mil före loppet. Det behöver knappast sägas, men jag lät mig övertygas bums.

Dagens träningspass ägnade vi i stället åt en imponerande uppsättning styrkeövningar.

Det känns som jag börjar hitta formen! Eller har ni sett någon göra ”plankan” snyggare, på Skeppsholmen, mitt i city, klockan 10.15, en måndag??? Skulle inte tro det.

Åter på tjänsterummet skvallrade text-tv om att den blivande S-ledaren Håkan Juholt i SVT-dokumentären Spelet bakom kulisserna senare i kväll, bestämt avvisar varje fundering på ett formaliserat allianssamarbete mellan S, V och MP.

Håkan Juholt, överraskningarnas man? Nja. Efter de rödgrönas valnederlag i höstas har deras samarbete redan lagts till handlingarna, inte av Juholt utan av partierna själva. Med tanke på det stundom svajiga parlamentariska läget i riksdagen gör Juholt förstås klokt i att inte definitivt stänga dörren för framtida uppgörelser med regeringen. Och då kan han inte vara bakbunden av Lars Ohly, även om V-ledaren verkade hoppas på det i helgen. Eller om det snarare var en bamsig björnkram Ohly utdelade, det är knepigt att säkert veta med den mannen. Men gissa om jag kommer att sitta klistrad framför tv-rutan och Juholt i kväll kl 21.30, även om det innebär att jag missar sista halvtimmen av Gynekologen i Askim.

Denna måndag har inte bara handlat om träning, Juholt och tv.

Jag har lunchat med Stockholm-Söder Rotaryklubb på inbjudan av partibroder Mikael Sarnelid. Känns härligt gammalmoderat på något vis.

Varje måndag träffas föreningen högt över marken på Gondolen med stadens tjusigaste utsikt för att till en lagom penning njuta en god lunch (i dag kålpudding, ljuvlig!) och lyssna till ett intressant föredrag framfört av någon intressant person.

Jo, det är visst så det brukar gå till på Rotarymöten, nu är jag introducerad också!

Vad dagens föredragshållare pratade om? Får skärpa mig till nästa gång.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.