Eva Lundgren lämnar en grop efter sig

Professor Eva Lundgren, en av den nordiska genusforskningens främsta frontfigurer låter meddela att hon säger upp sig från tjänsten vid Uppsala universitet. Lundgren tycker inte att man har låtit henne få komma till sin rätt, hennes kunskaper har inte tagits tillvara.

Med tanke på min relation till Lundgren hade jag kunnat säga mycket elakt om det inträffade. Men jag avstår.

I höstas när jag och Eva Lundgren stötte ihop en lördag på Götgatan gratulerade hon mig till min riksdagsplats. Ja, trots alla mina hård ord mot henne i spalterna (bland annat  härhärhär och här).

Jag blev smått rörd, det erkänner jag gärna. Inte för att jag ett ögonblick inbillade mig att Eva Lundgren genom åren har tagit till sig av min kritik. Snarare var hon nog mest lättad över att slippa ha mig gläfsande i hasorna.

Men så länge en meningsmotståndare visar sig ha förmåga att skilja på sak och person, så länge finns det hopp om mänskligheten. Det gäller även mig.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.