Frågan ställdes: Är Reinfeldts ledarstil viktigare än politiken?

Lågintensivt bloggande även i dag. Det har sina förklaringar. Tidigt på jobbet i morse, höll jag på att skriva, men som folkvald riksdagsledamot går man inte till något arbete i den bemärkelsen. När man lämnar bostaden lämnar man själva tjänstestället, rummet i riksdagshuset må vara mitt huvudkontor men knappast kollegerna som har sina valkretsar utanför tullarna.

Hur som helst, klockan 09.00 satt jag på mitt riksdagsrum och funderade över eftermiddagens intervju med – som det skulle visa sig – två mycket begåvade studenter från Handelshögskolan.

Deras arbete gällde statsministern och tillika moderatledaren Fredrik Reinfeldts ledaregenskaper. Har dessa haft större betydelse för partiets valframgång och höga opinionssiffror än själva politiken? Bra fråga.

Jodå, Bo Lundgren har också gått igenom handelsstudenternas eklut (han var inte lika lättpratade om jag förstod saken rätt…) och näst på tur står, om jag inte minns helt fel, partiets gruppledare Anna Kinberg Batra. Det är inte utan att jag ser fram emot slutprodukten av det här intervjuandet!

Under dagen har jag också skissat på mitt anförande inför onsdagens debatt i kammaren med anledning av 2010/11:JuU9. En reporter från TV4 ringde i förmiddags och verkade lovande intresserad av vad jag kan komma att säga i onsdagens debatt  om…nämndemannasystemet.

TV4 har för övrig på ett föredömligt sätt redan uppmärksammat problemet.

Fler borde följa efter.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.