Och vitsen med interna internat är?

Solen stiger i Österland, Gotlandsfärjan glider i hamn. Det var med andra ord en betagande utsikt från rumsfönstret på internatanläggningen där den moderata riksdagsgruppen lade in sig torsdag till fredag lunch.

Jag förstår att det kan väcka viss nyfikenhet när det stora regeringspartiets 107 riksdagsledamöter drar sig tillbaka ett dygn från Helgeandsholmen för att prata politik och umgås.

Återbördad till huvudstaden hann jag sålunda inte sätta ner väskan förrän telefonen ringde.

– Vad pratade ni om, undrade Dagens Opinions Tonchi Percan i andra änden. Det var ett internt möte, svarade jag. Underförstått: Mer än så får du inte veta eftersom det just var ett internt möte.

– Jo, men vad pratade ni om, envisades Percan. Vitsen med interna möten är att de ska vara just interna, men så övertydlig ville jag inte vara.

I stället försökte jag med: Jämför med när du och dina redaktionskolleger stänger in er för att få prata ostört. En bild som i reporterns omskrivning blev företagarseminarium…Klädsamt nog skrattade Percan själv generat åt sin löjeväckande invändning:

– Jo, men ni är folkvalda.

Några små hemligheter kan jag dock avslöja för såväl den murvlande reportern som för alla andra:

Tre handläggarkolleger på det Moderata riksdagskansliet under 1990-talet ses här kärt konfererande på hemligt internat. Och vinglaset som jag håller i handen har jag själv betalt, nästa bjöd ”Faxen” på.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.