Blev inget Avesta, i stället får Maria Larsson en näsknäpp

Mina FB-vänner vet redan att kvällens sedan länge spikade årsmötestalande hos moderatkompisarna i Avesta ställdes in. Ja, mitt framträdande alltså, årsmötet hölls ändå, hoppas jag. Anledningen till fadäsen stavas försenat tåg. Den här gången var det inte snön som satte tidtabellen ur funktion, utan en olycka. Man kan bara beklaga.

Hur som helst, jag är återbördad till bostaden. Det betyder att jag i kväll kommer att sitta bänkad för att se den nya upplagan av den fantastiska serien Gynekologen i Askim. Jomenvisst, Klass 9A har också nypremiär. Jag vill se den också men det får bli i repris.

Apropå pekpinnar så meddelade i dag folkhälsominister Maria Larsson att den statliga utredningen om gårdsförsäljning av alkohol kommer att skickas ut på remiss.

Larsson medger att hon har funderat på att strunta i remissrundan men nu har hon i alla fall kommit fram till att ”det aldrig är farligt att låta människor tycka till om ett förslag”. ”Det kan till och med vara bra att många ögon tittar…”

Att Larsson sätter likhetstecken mellan remissinstanser och ”människor” får väl skrivas upp på hennes som-minister -är-jag-fortfarande- ganska-orutinerad-konto. Men vad som är mer upprörande är att Larsson tycks vara beredd att tära hårt på remissinstanserna genom att avkräva dem genomtänkta synpunkter på ett betänkande som hon i princip redan har bestämt sig för att knöla ner bakom sitt element.

Förlåt, men för mig vittnar ett sådant agerande vare sig om respekt för remissorganen eller om ett ansvarsfullt hushållande med Myndighetssveriges resurser. Särskilt inte med tanke på regeringskansliets alltmer ansträngda budget.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.