Ösregn och ishalka avrundar helgfriden

Piskande ösregn och livsfarlig ishalka på trottoarerna bjöd inte in till någon längre promenad på Göteborgs annars så stolta paradgata. Desto mysigare då att kura i det flotta rummet på Elite Park Avenue Hotel med inköpt tidningsskörd. Här rundar maken och jag av jul-, nyårs- och trettondagsfirandet efter att låtit oss tas väl om hand av kära släktingar på Västkusten.

Längst bort i fonden höjer sig Hotel Gothia Towers. I dessa angränsande mässhallar pågår just en hundutställning. Men det är inte  jyckarnas dragningskraft som i afton e v e n t u e l l t får mig att trotsa vädrets makter och bege mig ut. Det är i så fall Heaven 23:s numera världsberömda räkmacka.

I Aftonbladet funderar Lena Mellin med anledning av att Sven-Erik Österberg tippas bli Mona Sahlins efterträdare. Mellin menar att Österberg inte är klockren, men bra. Alltså samma analys som nästan alla andra sosseförståsigpåare, bara lite mer trivialt uttryckt.

Av någon anledning dras min blick motvilligt till artikeln om galningen som byggde in en bomb i ex-flickvännens dildos. Med tanke på hur högt denna icke-nyhet hissas i AB:s nättidning verkar även webbredaktören värdera den som betydligt mer intressant än Mellins analys…

Befriade från konkurrens från verkligt politiskt sprängstoff knycker centerns och folkpartiets ungdomsledare uppmärksamheten genom att slå ett slag för att deras moderpartier borde gå ihop. Inte mig emot, men varför stanna där? Själv är jag en varm vän av allianstanken och skulle mer än gärna se att svensk borgerlighet i valet 2014 uppträder under gemensam valalliansflagg!

Om folkpartisten Carl B Hamiltons skatteutspel kan man säga att det lider av samma svaghet som många andra utmärkta och logiskt oantastliga förslag, nämligen att vara politiskt dött redan från födseln.

Det är synd. För som DN:s Johan Schück skriver, visst skulle minskad avdragsrätt för bostadslån vara precis den effektiva hälsokur som marknaden behöver, och det utan att slå lika hårt mot låntagarna som kraftigt höjda räntor. Men eftersom åtgärden måste kombineras med sänkt skatt på kapital skulle en riksdagsmajoritet i form av de rödgröna och SD sätta klackarna i backen lika säkert som amen i kyrkan. Så tyvärr, det blir trots allt just höga räntor som ska få den förmodade bostadsbubblan att pysa ut.

På tal om att pysa ut, det börja bli dags att ta hissen ner till hotellbaren och vidare äventyr.

Trevlig lördagskväll!

Ps. Om någon har missat julintervju med mig i Östran, här är i så fall den.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.